ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Ένα από τα αγαπημένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών. Σύμφωνα με το έθιμο την Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα κόκκινα αυγά. Παρόλα αυτά με το πέρασμα των χρόνων τα αυγά εμφανίζονται να παίρνουν διαφορετικά χρώματα, υφές και τρόπους βαψίματος.

Πόσες φορές έχετε βάψει αυγά με τα παιδιά σας; Πόσες φορές τους δώσατε την ελευθερία να βάψουν και να βαφτούν, να λερωθούν, να αγγίξουν, να δουν και να εξερευνήσουν;

Οι περισσότεροι γονείς φρικάρουν στην ιδέα να βάψουν τα πασχαλινά αυγά με τα παιδιά τους. Στην πραγματικότητα δεν τους περνάει από το μυαλό να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν.

Αυτό το άρθρο λοιπόν είναι αφιερωμένο τόσο στους διστακτικούς γονείς, αλλά και σε εκείνους τους θαρραλέους! Ενθαρρύνοντας και δίνοντας την ευκαιρία στο παιδάκι σας να βάψει μαζί σας αυγά δεν φαντάζεστε πόσοι τομείς του παιδιού σας δουλεύονται, πόση εσωτερική πληρότητα νιώθει, πόσο βάζετε το λιθαράκι σας ώστε να αναπτυχθούν σημαντικά ορόσημα για την εξέλιξή του.

Πάμε να δούμε συνοπτικά ποιους τομείς ενισχύουμε βάφοντας τα πασχαλινά αυγά με τα παιδάκια μας.

Βάψιμο αυγών με παιδιά: Ποιους τομείς ενισχύουμε; Εσείς το είχατε σκεφτεί;


Αγαπητοί γονείς αφήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν και το κυριότερο.. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΛΕΡΩΘΟΥΝ! Το να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τόσες υφές, χρώματα και εικόνες όχι απλά λειτουργεί θεραπευτικά μέσα τους, αλλά και μακροπρόθεσμα θα δείτε μπροστά σας τα οφέλη.

Τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά, δηλαδή μέσω των εμπειριών που λαμβάνουν. Είμαστε και εμείς κομματάκι του δικού τους παζλ εξερεύνησης. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ! Γι’ αυτό ας μου επιτραπεί η λέξη, ΤΙΓΚΑΡΕΤΕ τη ζωή τους με υφές, χρώματα, αρώματα, γεύσεις, εικόνες και αλληλοεπιδράστε μαζί τους.

Με ποιους τρόπους μπορούμε τα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά με τα παιδάκια μας;

MAGIC TIP ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: ΛΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!


Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να πήρατε έστω και κάτι μικρό από αυτή την  ανάρτηση! Περιμένω υλικό και εμπειρίες από το δικό σας πασχαλινό βάψιμο των αυγών μαζί με τα παιδάκια σας! Εσείς πως βάφετε τα δικά σας αυγά;

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία και φως μέσα και έξω μας!!!

Με αγάπη,

Καρκανιά Εύη Bsc Λογοθεραπεύτρια

Find me: tobalonitoulogou@gmail.com

Καρκανιά Εύη Bsc Λογοθεραπεύτρια


«Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις