SPEECH BALLOON Tip ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι!

Έφτασε το 3ο Friday Speechballoon tip φτιαγμένο με μπόλικη αγάπη και όρεξη για μοίρασμα για όλους εσάς!

Συνήθως μπορούμε να μαντέψουμε τι θέλουν τα παιδιά με βάση την κατάσταση και τη γλώσσα του σώματός τους. Είναι σωστό όμως να προλαβαίνουμε κάθε φορά το παιδάκι μας πριν καν μας δηλώσει λεκτικά ή μη αυτό που θέλει; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε ή όχι την ανάπτυξη του λόγου; 


speechballoon tip, friday tip, kids, family, parents, γονείς, παιδιά, συμβουλή, ανάπτυξη ομιλίας

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πως ξέρετε τι θέλει το παιδάκι σας, δοκιμάστε να του προσφέρετε δύο επιλογές (το αντικείμενο που ξέρετε ότι θέλει και κάτι που πιθανόν δεν θα ήθελαν). Έπειτα περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να ακούσετε το παιδί σας να επαναλάβει το όνομα του αντικειμένου που θέλει. 

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, το παιδί να πει αυτό που θέλει ή να μην το πει. Αν επαναλάβει τη λέξη, δώστε του αυτό που θέλει και πείτε το όνομά του άλλη μια φορά. Για παράδειγμα, αν θέλει το αυτοκινητάκι πείτε του "Πάρε το αυτοκινητάκι σου! Βρουμ βρουμ!". Εάν δεν επαναλάβει τη λέξη, αλλά δείξει αυτό που θέλει ή κάνει μια σταθερή χειρονομία πείτε αυτό που θα έλεγε το παιδάκι σας και δώστε του στη συνέχεια το επιθυμητό αντικείμενο. Για παράδειγμα, αν δείξει το αυτοκινητάκι πείτε του "Θέλεις το αυτοκινητάκι. Πάρε το αυτοκινητάκι σου! Ας παίξουμε με το αυτοκινητάκι σου! Βρουμ βρουμ!".


Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ! Δεν το θεωρώ δεδομένο!

Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να πήρατε έστω και κάτι μικρό από το 3ο Παρασκευάτικο TIP! Μείνετε πιστοί στις τεχνικές που χρησιμοποιείτε με το παιδάκι σας, δώστε του χρόνο να σας μιμηθεί και τέλος δώστε του την ελευθερία της επιλογής!


Με αγάπη,

Καρκανιά Εύη Bsc Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

Find me: tobalonitoulogou@gmail.com

Καρκανιά Εύη Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

«Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε τις σκέψεις σου εδώ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις