FRIDAY SPEECHBALLOON Tip & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι! 🍯

Άλλη μια Παρασκευή έφτασε και φέρνει μαζί ένα Friday Speech_Balloon tip αφιερωμένο στα συναισθήματα των παιδιών! Ναι σωστά ακούσατε, το σημερινό tip είναι συνέχεια του προηγούμενου άρθρου και αφορά τα συναισθήματα των παιδιών και το πως εμείς οι ενήλικες απαντάμε σε καταστάσεις που μοιάζουν δύσκολες για τα παιδάκια μας. 

tip, λογοθεραπεία, Καρκανιά Εύη, Το μπαλόνι του Λόγου, speech balloon world, λόγος, ομιλία, παιδί, ανάπτυξη ομιλίας, γονείς, συμβουλές, Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός, συναισθήματα

Όταν βλέπουμε τα παιδάκια μας, ως γονείς-θεραπευτές-εκπαιδευτικοί, να χτυπούν το κεφάλι τους, να ξεσπάνε σε κλάματα ή να κάθονται σε μια γωνία θυμωμένα ή στεναχωρημένα το πρώτο μας ένστικτο είναι να τα καθησυχάσουμε (Είναι όλα εντάξει! Μην κλαις!). 

Όμως για μισό λεπτό! Εμείς πως απαντάμε σε έναν δικό μας πόνο ή θυμό; Ή ακόμη και αν απαντάμε έτσι, ας σκεφτούμε πως θα θέλαμε οι άλλοι να μας απαντάνε; Θα απαντήσω πρώτη και θα σας πω, πως θα ήθελα κάποιος να μου πει πως είναι εκεί για εμένα, να με κάνει να αισθανθώ ασφάλεια και να με κάνει να βγάλω όσα με φορτίζουν συναισθηματικά από μέσα μου.

Τα παιδιά είναι άνθρωποι, σαν εμάς! Επομένως κάτι αντίστοιχο χρειάζονται και εκείνα όταν βρίσκονται σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο, γιατί πιστέψτε με αυτό νιώθουν! Πρόθεσή μας είναι να παρηγορήσουμε τα παιδιά και να τα κάνουμε να νιώσουν καλύτερα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς να αποφασίσουμε πως όλα μέσα τους και έξω τους είναι καλά!

Δουλειά μας είναι να τα υποστηρίξουμε μέσα από ό,τι νιώθουν! Όταν τους λέμε να μην κλαίνε, ακόμα και με καλές προθέσεις, η πρώτη τους σκέψη όταν θέλουν να κλάψουν είναι "μη"! 

tip, λογοθεραπεία, Καρκανιά Εύη, Το μπαλόνι του Λόγου, speech balloon world, λόγος, ομιλία, παιδί, ανάπτυξη ομιλίας, γονείς, συμβουλές, Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός, συναισθήματα, γονείς, parents, kids


Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ! Δεν το θεωρώ δεδομένο!

Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να πήρατε έστω και κάτι μικρό από το σημερινό Friday Speech_Balloon Tip! 


Με αγάπη,

Καρκανιά Εύη Bsc Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

Find me: tobalonitoulogou@gmail.com

Follow 🎈 on Instagram: speech_balloon

Καρκανιά Εύη Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

«Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις