FRIDAY SPEECHBALLOON TIP

Άλλη μια Παρασκευή ήρθε και εγώ σας έχω κάτι πολύ διαφορετικό για σήμερα! 

Είτε πρόκειται για δύο ακόμα μπουκιές είτε όχι, είτε ακόμη επιμένετε το παιδάκι σας να φάει ένα φαγητό για να πάρει επιδόρπιο, η εικόνα αυτή δεν είναι κάτι άλλο παρά μια εικόνα πίεσης για τροφή στο παιδί. 

tip, λογοθεραπεία, Καρκανιά Εύη, Το μπαλόνι του Λόγου, speech balloon world, λόγος, ομιλία, παιδί, ανάπτυξη ομιλίας, γονείς, συμβουλές, Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός, σίτιση

Έρευνες δείχνουν ότι η πίεση για φαγητό έχει ως αποτέλεσμα τη λιγότερη πρόσληψη τροφής, χαλάει την ώρα του γεύματος και αυξάνει την πιθανότητα το παιδί να φάει απουσία πείνας. 

Οι περισσότεροι μεγάλοι οργανισμοί υγείας, όπως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστούν το Satter Division of Responsibility για τη διατροφή. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς αποφασίζουν τι, πότε και πού θα ταΐσουν και τα παιδιά αποφασίζουν πόσο θα φάνε (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν τρώνε καθόλου). Αυτό όχι μόνο βοηθά τα παιδιά να αυτορυθμιστούν και να χτίσουν εμπιστοσύνη στο φαγητό τους, αλλά κάνει την ώρα του φαγητού πιο ειρηνική και υποστηρικτική, ώστε τα παιδιά να μπορούν να προχωρήσουν στην αποδοχή του φαγητού με τον δικό τους ρυθμό.



Extra Tip: Δομήστε τα γεύματα και τα σνακ σε προβλέψιμες ώρες και σε καθορισμένο μέρος όπως το τραπέζι της κουζίνας. Τα μικρά νήπια πρέπει να τρώνε περίπου κάθε 2 έως 3 ώρες, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας κάθε 3 έως 4 ώρες και τα μεγαλύτερα παιδιά περίπου κάθε 4 ώρες περίπου.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
https://www.positiveparentingsolutions.com/ 


Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ! Δεν το θεωρώ δεδομένο!

Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να πήρατε έστω και κάτι μικρό από το σημερινό Friday Speech Balloon Tip! 


Με αγάπη,

Καρκανιά Εύη Bsc Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

Find me: tobalonitoulogou@gmail.com

Follow 🎈 on Instagram: speech_balloon

Καρκανιά Εύη Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

«Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»


Σχόλια

  1. Εξαιρετική δουλειά για ακόμη μια φορά!! Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό Μήνα! Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα 👏🏽👏🏽

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική δουλειά 🎈🎈

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε τις σκέψεις σου εδώ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις