FRIDAY SPEECH BALLOON TIP

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΜΕΛΙ.. ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΕ; (ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΥ!)

Άλλο ένα Friday Speechballoon tip ήρθε και έχει σχέση με τι άλλο; Με την ομιλία των παιδιών και τους λάθους τρόπους που πολλές φορές ανταποκρινόμαστε σε αυτή.  

friday, tip, speech balloon, τομπαλόνιτουλόγου, Καρκανιά-Εύη, συμβουλές, γονείς, λογοθεραπεία, υλικό, tobalonitoulogou-speechtherapy-karkania-evi-λογοθεραπεύτρια-τρίκαλα-πως-να-αυξήσω-τις-φράσεις-του-παιδιού-μου

Για το πόσο σημαντική είναι στα παιδιά η αύξηση του μήκους φράσεων έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο, καθώς και για το πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε με απλά tips να αυξήσουν τις φράσεις τους βήμα-βήμα. 

Έτσι αντί να χρησιμοποιείτε σύντομες φράσεις για να πείτε κάτι που γίνετε εκείνη τη στιγμή στο παιδάκι σας π.χ. "Η μαμά τρώει" ή "Βάλε την μπάλα!" , δοκιμάστε να αυξήσετε τη φράση σας γραμματικά (χωρίς ανούσιες πληροφορίες, στοχευμένα και απλά). "Η μαμά τρώει μήλο!" ή "Βάλε την μπάλα μέσα στο κουτί!". 

Όλο αυτό μπορείτε να το δουλέψετε δημιουργώντας μια ρουτίνα για τις φράσεις που θέλετε να επικεντρωθείτε με το παιδάκι σας. Κάτι που προτείνω είναι σίγουρα απλά παιχνίδια (τουβλάκια, μπάλες, ξύλινα παιχνίδια) και φυσικά τα παραμύθια. Εκεί μπορείτε και να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο του παιδιού, αλλά και να αυξήσετε τις ήδη έχουσες φράσεις του. 


Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ και δίνετε αγάπη καθημερινά στο δημιούργημα μου. Δεν το θεωρώ δεδομένο!

Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να πήρατε έστω και κάτι μικρό από το σημερινό Friday Speech Balloon Tip! 


Με αγάπη,

Καρκανιά Εύη Bsc Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

Εmail επικοινωνίας - διευκρινήσεων: tobalonitoulogou@gmail.com

Follow 🎈 on Instagram: speech_balloon

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-SPEECH THERAPIST-To mpaloni tou logou-καρκανιά-εύη-λογοθεραπεία-karkania evi-tobalonitoulogou









«Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε τις σκέψεις σου εδώ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις