FRIDAY SPEECH BALLOON TIP - TANTRUMS

Άλλη μια Παρασκευή έφτασε και άλλο ένα Friday speech balloon tip είναι εδώ για όλους εσάς. Θυμάστε που σε παλιότερο άρθρο είχαμε μιλήσει για τα tantrum και είχα μοιραστεί μαζί σας κάποια tips διαχείρισής τους; Το σημερινό #fridaytip είναι αφιερωμένο στα tantrum!

Εάν θες να θυμηθείς τα πάντα για τα tantrum, ΕΔΩ θα βρεις το άρθρο! 


ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-SPEECH THERAPIST-To mpaloni tou logou-tantrums-παιδι-θυμος-εκρηξεις θυμου-friday tip-συμβουλές-Καρκανιά Εύη-Λογοθεραπεύτρια-όλα όσα πρέπει να ξέρετε-kids-parents

Εάν αποσπάμε συνεχώς την προσοχή ενός παιδιού από τα συναισθήματά του πριν από την αναστάτωση, δεν έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να τα επεξεργαστούν. Τότε τα συναισθήματα συσσωρεύονται και βγαίνουν σε άλλες προκλητικές συμπεριφορές.

Όταν ένα παιδί βρίσκεται στη μέση ενός ξεσπάσματος, είτε είναι στην άνεση του σπιτιού σας είτε στη μέση του σούπερ μάρκετ, μερικές φορές χρησιμοποιούμε έναν αντιπερισπασμό για να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε το θυμό ΠΡΙΝ βγουν τα συναισθήματα, και αυτό είναι εντάξει! Κάνοντας αυτό δεν σας κάνει κακό γονιό. Απλώς δεν πρέπει να το συνηθίσετε γιατί είναι σημαντικό για το παιδί σας να εκφράζει τα συναισθήματά του και όσα το φορτίζουν.  

Ωστόσο, όταν ξεσπάσει η αναστάτωση, μερικές φορές τα παιδιά χρειάζονται μια απόσπαση της προσοχής για να βγουν από το συναισθηματικό βρόχο ή να διαταράξουν την αντίδραση του στρες. Ο στόχος είναι να αυξήσουμε σιγά σιγά την ικανότητά μας να αγκαλιάζουμε τα συναισθήματα, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα τα παιδάκια μας στην άλλη άκρη του ξεσπάσματος. Όταν δηλαδή έχουν συνειδητοποιήσει την απογοήτευση και έχουν την ανάγκη σύνδεσης.

Έτσι, όταν ένα παιδί βρίσκεται στη μέση ενός ξεσπάσματος, παραμείνετε παρόντες και υποστηρικτικοί στη γλώσσα του σώματος και στον τόνο σας, αλλά κρατήστε τα λόγια σας στο ελάχιστο. Απλώς αφήστε τους να «κάνουν τη δουλειά τους». 

Όταν ένας γονιός απαντά ήρεμα σε ένα θυμό/tantrum του παιδιού, μόλις φύγει η ένταση και ο θυμός, το παιδί αισθάνεται ασφαλές και βαθιά δεμένο με τον γονέα. Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικό για το παιδί σας να βιώνει και να εκφράζει όλο το φάσμα των συναισθημάτων που νιώθει κάθε στιγμή. 

Το παιδί σας πρέπει να εκφραστεί για να μάθει πώς να ρυθμίζει τα συναισθήματα αντί να τα κουκουλώνει και να τα αγνοεί.


Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ και δίνετε αγάπη καθημερινά στο δημιούργημα μου. Δεν το θεωρώ δεδομένο!

Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να πήρατε έστω και κάτι μικρό από το σημερινό Friday Speech Balloon Tip! 


Με αγάπη,

Καρκανιά Εύη Bsc Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

Εmail επικοινωνίας - διευκρινήσεων: tobalonitoulogou@gmail.com

Follow 🎈 on Instagram: speech_balloon

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-SPEECH THERAPIST-To mpaloni tou logou-καρκανιά-εύη-λογοθεραπεία-karkania evi-tobalonitoulogou









«Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε τις σκέψεις σου εδώ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις